Energetische renovatie van 81 woningen in Planetenwijk (Mariakerke) afgewerkt

De renovatiewerken aan de sociale woningen in de Planetenwijk in Mariakerke (Gent) zijn klaar. Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard verhuurt in die wijk 59 appartementen en 81 woningen. Die laatste ondergingen een energetische renovatie.

De renovatiewerken in de Jupiter-, Mercurius en Venusstraat werden in februari 2018 gegund aan de laagst biedende aannemer, Six bvba.

“Vlak daarna organiseerden we een bewonersvergadering om de planning en het verloop van de renovatiewerken uit te leggen”, vertelt de directeur van Volkshaard, Hans Heyse. “Zowel onze diensten, de architect als de aannemer waren hierop aanwezig, zodat de huurders een antwoord kregen op al hun vragen. De werken zelf begonnen in april 2018.”

Energiefactuur

Deze week, een dikke twee jaar later, werd het project voorlopig opgeleverd. “Maar die duurtijd is niet verwonderlijk, als je ziet wat er allemaal gebeurd is”, aldus directeur Heyse. “Zo werd het houten buitenschrijnwerk vervangen door PVC, de zoldervloeren geïsoleerd en de daken en de gevels gerenoveerd.”

Daarnaast kreeg elke woning een ventilatiesysteem en werd de elektrische installatie gerenoveerd. “Al deze aanpassingen dragen bij aan de energiezuinigheid van de woningen. De huurders zullen dit ongetwijfeld voelen op hun energiefactuur”, klinkt het.

Residentie Zonnewind

In dezelfde wijk is Volkshaard momenteel ook bezig met de laatste werken aan residentie Zonnewind, vlak bij het woonzorgcentrum Zuiderlicht. “Daarin komen 15 appartementen met sociale assistentie voor 65-plussers”, vertelt directeur Heyse. “Door de sociale assistentie – in samenwerking met het OCMW Gent – kunnen huurders bijvoorbeeld gebruik maken van een noodoproepsysteem en dienstverlening van de woonassistent.”

 

Hieronder zie je links een foto van voor de werken en rechts een foto van na de werken in de Planetenwijk:

Gent, Mariakerke, Planetenwijk: voor en na de werken.
volkshaard